Comenzi: 0736838460, 0754432971, 0214240504, Relații cu clienții: 0767287306, 0734394338, WhatsApp, SMS: 0767287306
AquaNano Ultra - argint coloidal, 80ppm
Formulă avansată, acțiune eficientă, gust plăcut. Află mai mult!
AquaNano TriMin - un produs excepțional.
Mix de argint, cupru și aur coloidal, 50ppm. Află mai mult!
Vinerea roz

 

La AquaNano, vinerea neagra este ... roz!

 

In perioada 17-27 noiembrie:

- comanda de minim 100 lei, si ai reducere 10%. Foloseste codul de cupon VR10 la finalizarea comenzii.
- comanda de minim 200 lei, si ai reducere 15%. Foloseste codul de cupon VR20 la finalizarea comenzii.
- comanda de minim 300 lei, si ai reducere 20%. Foloseste codul de cupon VR30 la finalizarea comenzii.
 
 

"Știința" sau mai bine zis "neștiința" modernă ne-a obișnuit cu modul limitat de a privi fenomenele fizice ca fiind tratabile separat (paradigma reducționistă). Generalizarea acestui mod eronat de a privi lucrurile, are efecte în două direcții:

1. Împiedică oamenii de știință adevărați să descopere adevăruri mai profunde despre lumea din jurul lor

2. Ajută excrocii sau neaveniții să păcălească pe cei care nu au o formație științifică riguroasă

În această situație se află și nesfârșita discuție despre "supremația" ionilor sau a nanoparticulelor de argint. Ea totuți a fost tranșată de mult timp, însă tot așa cum în plin secol XXI există grupuri de oameni care mai cred pe baza unor pseudo-dovezi că pământul este plat (da, ați citit bine!), tot așa se petrece și cu așa-numitul argint ionic (care pentru a păcăli oamenii mai este numit suplimentar și coloidal), deși cele două nu au mare lucru în comun.

 

Pentru început. să observăm că nu există ion de argint mai "magic" decât alt ion de argint. Combinația între ionul de argint (numit și cation) și ionul corespondent (numit și anion), modulează într-o anumită măsură proprietățile compusului de argint.

Nu a existat și nu va exista vreodată un așa-numit ion liber de argint, cu excepția unor stări speciale ale materiei (plasma).

Așadar, ce este un ion? Un ion este o parte dintr-un compus chimic, care este format din doi sau mai multți atomi a două sau mai multe elemente. O poză pentru simplificare:

 

Observăm  în figura din stânga faptul că o substanță ionică (în cazul de față nitratul de argint) este compusă dintr-un ion de argint, și un ion complex, numit nitrat.

Pentru a vă ajuta imaginația, să arătăm și o schiță aproximativă, numită  "model cu bile", în dreapta: 

 

Legătura ionică dintre argint (bila albă) și ionul nitrat, nu este figurată, ceea ce arată faptul că ionul respectiv poate disocia în anumite condiții.

 

 

 

 

 

 

O structură asemănătoare are și hidratul de argint, care în realitate este un oxid de argint hidratat. Oxidul de argint, în apă, are o culoare brună, și nu poate depăși concentrația de 25ppm (la temperatura camerei), dar în anumite condiții, el este puternic hidratat (uzual într-o soluție ceva mai bazică), manifestând un aspect incolor, și putând fi solubilizat pănă la concentrații mai ridicate: 77ppm de exemplu, mai în glumă mai în serios. Un mediu ușor bazic la producere, de obicei asigurat de către un hidroxid, cum ar fi hidroxidul de sodiu sau de potasiu, poate ajuta producerea acestui compus "magic", numit uneori hidrat de argint, alteori argint ionic (dar nu așa, ionic pur și simplu, ci un fel de "ionic magic").

El este însă, dincolo de "magia" lui, un compus ionic de argint, ca și orice alt compus.

O fotografie în stânga:

Așadar, doi ioni de argint se vor alătura unei molecule de apă, formând un așa-numit complex argint-apă, și conținând ioni  "liberi" de argint. El poate fi privit oarecum ca un hidroxid de argint, care nu poate exista decât în soluție.

 

Nu vom insista în această direcție. Există o multitudine de astfel de compuși ionici de argint, nitrați, citrați, oxizi, cloruri, etc.

Pentru articolul de astăzi, clorura de argint este compusul ionic cel mai important. De ce?

Pentru că oricare dintre acețti compuși ionici de argint, odată ajunși în stomac, se transformă în clorură de argint. Instantaneu. Fără drept de apel, oricât de "magic" ar fi compusul de argint.

Clorura de argint este un compus de argint oarecum special. Este poate unul dintre cei mai stabili compuși de argint (se descompune termic la temperaturi de peste 2000 grade C, dar totuși poate fi transformată la radiații ultraviolete sau în anumite medii chimice sau biologice).

Așadar, în corp, cu ionul de argint, după ce s-a transformat în clorură, nu mai faci mare lucru, fiind extrem de insolubil, ca și sulfura de argint. Desigur, asta nu îl face lipsit de utilitate, la urma urmei are efect antibacterian. Vrem să spunem că el va rămâne clorură de argint. Adică tot argint ionic, mai în glumă mai în serios.

 

Hai să vedem două filmulețe care arată aceasta. Mai întâi o ilustrare a reacției ionilor de argint cu clorurile:

 

 

Acest experiment îl puteși reproduce oricând și dumneavoastră. Este bine să știți că, de fapt, la fel se petrece și cu nanoparticulele foarte mici de argint, de 0,5nm să zicem. Așadar chiar și anumite sortimente de argint coloidal (nu ionic), vor manifesta un comportament oarecum similar, însă mult mai lent și, cel mai adesea, vor avea la final o altă nuanță, nu albicioasă, ci uneori gălbuie, roșiatică, roz, etc. Vom publica un film comparativ, într-un alt articol.

O animație a fenomenului, mai jos:

 

Puteți vedea cum ionii de argint, gri, se combină cu cei de clor, verzi, iar apoi moleculele de clorură de argint parcă " se caută" unele pe altele, pentru a forma flocoane de clorură de argint, cristale de fapt, dar în anumite lichide, precum apa, ele apar ca un precipitat.

Rețineți că. indiferent de ce ați putea crede, acesta este fenomenul care se petrece în stomac, sau în sânge, cu "magicii" ioni de argint.

Desigur, traseul lor nu este încheiat, dar este bine de punctat separat această parte a traseului. De ce?

Pentru că, începănd din acest moment, ei nu mai sunt ce au fost. Cu alte cuvinte, oricât de extraordinare le-ar fi eventual proprietățile într-o eprubetă, în corp ionii de argint au cu totul alte proprietăți, și anume ale clorurii de argint, sau a altor compuși.

Despre aceasta în următorul articol.

Noul site și magazin virtual, AghorasBio. Click aici pentru a îl vizita!

Minerale coloidale AquaNano
Articole, magazin virtual. Vizitează acum!!
Stop cancerului!
Articole, produse. Vizitează acum!
Minerale organice și vitamine naturale, Biomineral
Pure, fără aditivi, sub formă de pulbere. Vizitează acum!
Aloe, pentru tine și familia ta.
Din culturi organice, neprocesată din pulberi. Vizitează acum!
CannExtract: mit și adevăr despre cannabis.
Află și opinia noastră. Filme, articole, cercetări. Vizitează acum!
Produse cosmetice cu aur coloidal.
Naturale, de calitate. Vizitează acum!
Extracte concentrate Magic-Plant.
Esență de plantă. Concentrate, procesate la rece, așa cum ar trebui să fie. Vizitează acum!
FlorEsențial, uleiuri esențiale naturale.
Extrem de accesibile, și pe placul tău. Vizitează acum!
Hidromel: magie cu fructe, plante medicinale și miere de albine
Vrei să îți faci și tu? Învață cum. Vizitează acum!
Minunile propolisului, dar și ale altor substanțe naturale.
Citește acum despre ele. Vizitează acum!
Electroterapie, cu argint, sau fără.
Învață despre aceasta. Vizitează acum!
SSL Certificates
Găseşte-ne pe Facebook!